S-a ajuns la un acord pentru furnizarea unui nou tratament pentru persoanele cu hemofilie, potrivit Societății Irlandeze de Hemofilie.

Va oferi mai multă protecție împotriva sângerărilor și în loc să necesite acces la venă, se injectează sub piele (subcutanat), o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni.

Brian O ‘Mahony, directorul executiv al Societății Irlandeze de Hemofilie, a declarat că noul tratament va oferi o protecție mai mare persoanelor cu hemofilie împotriva riscului de sângerare și că va fi mult mai ușor de administrat fără a fi nevoie de injecții intravenoase regulate.

Noul tratament, Emicizumab (Hemlibra) este autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Hemofilia este o tulburare de sângerare moștenită, în care unul dintre factorii de coagulare lipsește sau este prezent în cantități mai mici.

Tratamentul standard din ultimii 40 de ani s-a bazat pe injecții intravenoase ale factorului de coagulare lipsă. Pentru a preveni deteriorarea articulațiilor, injecțiile au fost administrate de trei ori pe săptămână.

În 2018, a fost introdusă o formă îmbunătățită a injecției intravenoase, care ar putea fi perfuzată de două ori pe săptămână.

Produsul va fi disponibil pentru toate persoanele cu forma severă de hemofilie A, care este cel mai frecvent tip de afecțiune.

Acesta a fost pus la dispoziție în urma unui acord cu Consiliul Consultativ de Selecție și Monitorizare a Produselor pentru Hemofilie, care furnizează medicamente pentru hemofilie în Irlanda.

Consiliul de administrație include specialiști în hemofilie, Societatea Irlandeză de Hemofilie și oficiali de la Departamentul de Sănătate.

 

Sursa, aici.