Cel puțin în ultimul an finanțarea nu a reprezentat o barieră în calea accesului la tratamentele specifice hemofiliei în România, e de părere conf. univ. dr. Adela Cojan, vicepreședintele CNAS, care a participat la dezbaterea Hemophilia 360, organizată de redacția 360medical.ro, un eveniment online din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, realizat cu realizat cu sprijinul Novo Nordisk.

În anul 2017 bugetul alocat Programului Naţional de Hemofilie a crescut de 2,7 ori, însă de atunci încoace nu s-au consumat toți banii din buget.  ,,Uitându-mă pe creditele bugetare și de angajament aprobate am observat că din cele aproape 180 de milioane de lei aprobați pentru acest program, ne-au rămas nefolosiți în jur de 30 de milioane lei”, a precizat conf.univ. dr. Adela Cojan, refeindu-se la bugetul anului 2020.

,,Anul acesta finanțarea se va menține măcar la nivelul anului trecut, dacă nu, o vom și suplimenta cu ocazia rectificărilor bugetare”, a spus vicepreședintele CNAS, care a prezentat datele din 2020 referitoare la pacienții cu hemofilie din România care se află în tratament și sunt în evidențele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

 

Stirea integrala pe 360medical.ro