Asociația Pacienților cu Epilepsie din România (ASPERO) consideră ca fiind foarte utile precizările / clarificările din data de 8 aprilie referitoare la Ordinul MS nr. 74553, prin care se precizează că decizia necesității realizării consultului revine exclusiv medicului curant al pacientului, care în baza analizei, cazului și a documentelor medicale ale pacientului, justifică necesitatea realizării trimiterii pacientului în ambulatoriu de specialitate din spital / consult / internare în funcție de particularitățile de diagnostic ale pacientului.

“Având în vedere decretarea stării de urgență, considerăm oportune și eficiente prevederile cuprinse în prezentul ordin cât și în clarificările ulterioare aduse. Astfel, considerăm că se realizează în condiții bune acordarea asistenței medicale pentru pacienții care suferă de epilepsie”, a declarat pentru MedicalManager.ro Ileana Stefan, Director Executiv ASPERO.

Aceasta mentionează că, în ceea ce privește pacienții cu epilepsie din România, pe toată perioada stării de urgență ASPERO a creat împreună cu unul din partenerii săi, BRAIN Institute, o linie specială de comunicare, asistată de medici neurologi epileptologi, neurochirurgi și psihologi specializați, pentru toți pacienții cu epilepsie care au nevoie au nevoie în această perioadă de o opinie medicală sau ajustarea tratamentului.

Echipa de epileptologi de la Brain Institute care a răspuns acestei solicitări este formată din dr. Ioana Mîndruță – medic primar neurolog, dr. Andrei Dăneasa- medic specialist neurolog și dr. Oana Tarța Arsene – medic primar neurologie pediatrică.

“Acești medici neurologi supraspecializați în epilepsie ne oferă suportul lor gratuit prin HOTLINE EPILEPSIE: 0744.511.856 ( luni-vineri 9.00-17.00) și pe  epilepsie@braininstitute.ro, unde se răspunde în maxim 24 de ore. Un specialist va răspunde în caz de urgență la întrebările legate de diagnosticul de epilepsie, problemele apărute în acestă perioadă. De curând ni s-a alăturat și Echipa Neuroaxis pentru a veni în sprijinul pacienților cu patologii neurologice sau neurochirurgicale”, a menționat Ileana Ștefan.

 


MedicalManager
 este platforma digitală a comunității medicale din România. Peste 1500 de specialiști și lideri de opinie din sănătate sunt abonați la newsletter-ul MedicalManager.ro. O secțiune specială, Covid-19, care conține informații relevante despre impactul în sănătate, este actualizată în permanență. Abonați-vă la Newsletterul gratuit MedicalManager, AICI!