Asociatia Romana de Hemofilie spune că nu există niciun motiv ca pacienții cu hemofilie să se teamă, în acest stadiu, de lipsa livrărilor de tratament, a problemelor de fabricație sau de întreruperea lanțului de aprovizionare.

Recomandă contactarea centrelor de tratament pentru hemofilie (HTC) dacă stocul de acasă este limitat!

Paracetamolul (acetaminofen) reduce febra fără a inhiba răspunsul inflamator necesar pentru combaterea coronavirusului și este recomandat persoanelor cu tulburări de sângerare.

Paracetamolul (acetaminofen) nu trebuie să depășească 60mg / kg / zi sau 3g / zi, deoarece provoacă leziuni hepatice la doze mai mari.

Ibuprofenul și alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) nu sunt recomandate de obicei la pacienții cu tulburări de sângerare, deoarece pot crește sângerarea, deși inhibă funcția trombocitară. În plus, în special, ibuprofenul a fost sugerat să înrăutățească COVID-19 sau să sporească riscul de infecție cu SARS-CoV-2, datorită reglării receptorului de intrare, enzimă care transformă angiotensina 2. Cu toate acestea, dovezile care susțin acest lucru sunt limitate în acest moment.

Măsurile igienice specifice cum ar fi spălarea regulată a mâinilor cu săpun, evitarea atingerii feței și menținerea distanței de cel puțin doi metri față de alte persoane sunt esențiale pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.