Asociatia Romana de Hemofilie:

“Suntem încântați că la mai puțin de o săptămână de la întâlnirea de la Parlament a reprezentantului ARH cu doamna ministru Pintea și la mai puțin de o lună de la vizita reprezentantei Ministerului Sănătății la evenimentul ARH Leadership HeRo avem o veste extraordinară: noile tratamente Turoctocog Alfa și Eftrenonacog Alfa vor fi disponibile în programul de hemofilie.

Turoctocog alfa este un factor antihemofilic VIII recombinant utilizat pentru tratamentul și profilaxia pacienților hemoragici cu hemofilie A. Este comercializat de Novo Nordisk. A fost lansat pentru prima dată în Germania în ianuarie 2014 și a fost aprobat în SUA, UE și Japonia.
N8-GP duce la o prelungire de 1,6 ori a timpului de înjumătățire.🙏

ALPROLIX (eftrenonacog alfa) este o proteină de fuziune complet recombinantă, cu durată lungă de acțiune, conținând factorul IX de coagulare uman recombinant, legat covalent la domeniul Fc al imunoglobulinei umane G1, produs prin tehnologie ADN recombinant.

Regiunea Fc a imunoglobulinei umane G1 se leagă la receptorul Fc neonatal. Acest receptor este exprimat pe tot parcursul vieții ca parte dintr-o cale care apare natural, care protejează imunoglobulinele împotriva degradării lizozomale, prin reintroducerea acestor proteine în circulație, ceea ce determină timpul lung de înjumătățire plasmatică al acestora.

Mulțumim Ministerului Sănătății pentru hotărârea luată și așteptăm cât mai curând ca aceste noi medicante să fie accesate.”

Sursa