Caravana de Hemofilie a ajuns la Cluj și la Târgu Mureș pentru a consolida comunitatea hemofilicilor

Caravana de Hemofilie a ajuns la Cluj și la Târgu Mureș pentru a consolida comunitatea hemofilicilor

Caravana de Hemofilie a ajuns în acest weekend la Cluj și la Târgu Mureș pentru a consolida comunitatea hemofilicilor.

 

Pe 12 Octombrie medicii specialiști din Cluj – Tunde Torok, Anca Bojan, Diana Lighezan și Andreea Bora – au discutat lucruri importante despre tratamentul multidisciplinar destinat hemofilicilor. Cel mai important aspect al întâlnirii a fost conlucrarea cu medicii la nivel local cu perspective concrete inclusiv pe kinetoterapie și stomatologie.

 

Pe 13 Octombrie a urmat întâlnirea de la Târgu Mureș unde medicii – Smaranda Demian, Adelina Morar și Florian Lubeniță – au aflat că lucrurile merg bine în comunitatea din zonă și au discutat cum împreună se pot implica mai mult pentru ajutorul persoanele cu sângerări, în accesarea tratamentului pentru o viață normală.

Pe 20 Octombrie va urma întânirea din Constanța, la Hotel Iaki.

 

Asociația Națională a Hemofilicilor din România (ANHR) și Asociația Română de Hemofilie (ARH) au demarat împreună prin țară cu Caravana de Hemofilie, venind cât mai aproape de oameni pentru a-i cunoaște și a crea spațiu de discuții importante pentru fiecare.

Misiunea Caravanei de Hemofilie este o extindere a obiectivului asumat de cele două asociații încă din aprilie 2017, când de ziua Mondială a Hemofiliei au lansat „Misiunea Zero Sângerări”!

În această caravană le sunt stâns alături echipele medicale din București și Timișoara coordonate de Domnul Profesor Daniel Coriu și de Doamna Prof. Margit Șerban. De asemenea în cadrul întâlnirilor vor fi invitați medicii specialiști din zonă!

Lideri de opinie

Infografice

Hemofilie.ro on Facebook

Calendar