Sâmbătă, 30 martie 2019 toți sucevenii  sunt așteptați la Hotel Sonnenhof, începând cu ora 10.00 la Caravana de Hemofilie.

Va fi o jumătate de zi petrecută alături de prieteni, familie și medici specialiști, în care se va discuta despre ce înseamnă hemofilia pentru cei afectația, unde suntem acum în privința tratamentului în România și la nivel local, dar și cum suntem noi toți ca oameni, ca hemofilici sau prieteni ai hemofilicilor.

Misiunea Caravanei de Hemofilie este de a descoperi și a începe să căutăm soluții întreaga comunitate, într-un mod unitar, la nivel național, având în minte un obiectiv foarte simplu: 0 sângerări.

Caravana va continua cu o nouă oprire la Iași, duminică, 31 martie 2019, la Hotel Ramada, unde începând cu ora 10.30 veți avea ocazia de a afla tot ce vă interesează despre hemofilie, tratamente, cum puteți să gestionați această afecțiune pentru voi sau cei dragi.

Toti cei intersați să participe la aceste evenimente pot confirma participarea la adresa caravanadehemofilie@gmail.com sau telefonic la 0771.56.92.12

Caravana de Hemofilie este un proiect demarat în toamna anului trecut, în noiembrie 2018, de Asociația Română de Hemofilie și Asociația Națională a Hemofilicilor din România, cu sprijinul Fundației Novo Nordisk Haemophilia Foundation. Caravana a făcut primele două opriri în acest an la Hotel Miraj în Râmnicu Vâlcea și la Hotel Europeca, în Craiova.

Caravana de Hemofilie este un proiect care se va derula până la sfârșitul acestui an. Obiectivul principal fixat de inițiatori este identificarea problemelor cu care se confruntă la nivel local pacienții care suferă de hemofilie, iar în acest sens, caravana va face deplasări repetate la Bucureşti, Timișoara, Iaşi, Suceava, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Constanţa.

Ideea acestui proiect a pornit de la faptul că în prezent există mari diferențe între  accesul la tratament şi la servicii medicale al pacienţilor cu hemofilie care locuiesc în anumite centre urbane mari şi alte centre de tratament mari și cel al pacienților din oraşe mici sau din mediul rural. De asemenea reprezentanții celor două organizații de pacienți vorbesc despre o lipsa acută de informare, de educaţie şi de consiliere de specialitate a acestor pacienți, cu privire la posibilităţile de tratament, precum și despre existența multor zone în care se înregistrează lipsă de aderență și de complianță la tratament, atât în ceea ce privește pacienții adulți cât și copiii cu hemofilie.

Aflați mai multe detalii despre propunerile de îmbunătățire a programului și despre acțiunile Caravanei de Hemofilie urmărind știrile de MedicalManager.ro, pagina Comunității Asociațiilor de Pacienți – www.caspa.ro si pagina proiectului Caravana de Hemofilie.