Pentru protejarea pacienţilor imunodeprimaţi de infecţia cu SARS-CoV-2 este necesară reducerea numărului de vizite în spital și înlocuirea lor cu consultaţii online, susţine prof. dr. Daniel Coriu.

Medicul primar în hematologie clinică și șeful Secţiei de Hematologie Clinică și transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni a arătat că, în contextul pandemiei de COVID-19, provocările în ceea ce privește managementul pacienţilor cu boli hematologice sunt multiple.

În opinia sa, pentru a-i proteja pe pacienţii imunodeprimaţi de o infecţie cu SARS-CoV-2, trebuie redus numărul vizitelor acestora în spital.
„Pentru a suplini această reducere a numărului de vizite, vom folosi mijloace electronice de comunicare, consultaţii pe e-mail, pe WhatsApp sau prin telefon”, a adăugat profesorul Coriu vineri, într-un briefing găzduit de platforma MedicHub.

El a subliniat că pacienţii pot face analizele într-un laborator din apropierea locuinţei lor, iar rezultatele vor fi trimise apoi către medicul curant prin mijloacele enumerate mai sus.

Materialul integral pe viata-medicala.ro