La fiecare 40 de secunde un om își pierde viața în urma unui atac de cord sau a insuficienței cardiace. În România, bolile cardiovasculare cauzează 60% dintre decesele anuale, iar hipertensiunea afectează 7, 4 milioane de pacienţi, adică 45% din populaţia adultă. Statisticile arată că unul din doi pacienți care suferă de boli cardiace moare în 5 ani de la diagnosticare.

Diagnosticarea la timp și monitorizarea sunt esențiale

Partea cea mai importantă în prevenirea agravării acestor boli este diagnosticarea timpurie și controlul periodic. În acest sens se impune o monitorizare strictă a parametrilor vitali (tensiune, puls, nivel de oxigen din sânge, greutate) într-un interval de timp mai mare, a simptomelor existente, precum și a tratamentului acestor pacienți, pentru a le crește pacienților speranța de viață. Acest lucru devine acum mult mai facil și mai la îndemâna medicilor și a pacienților, datorită evoluției tehnologiei care este aplicată cu succes și în domeniul medicinei.

Un exemplu în acest sens este sistemul MESI mTablet dezvoltat de o companie de aparatură medicală din Slovenia, care produce dispozitive digitale care simplifică diagnosticarea. Sistemul este compus dintr-o tabletă de uz medical, care integrează diverse instrumente de diagnostic wireless și aplicații de măsurare.  Rezultatele măsurătorilor sunt sincronizate cu un HR electronic și sunt accesibile tuturor celor care au acces la un grup de lucru, creat de un medic care utilizează mTABLET.

Sistem inteligent de măsurare a principalilor parametri

Modulele de diagnostic wireless fac posibile toate măsurătorile importante, precum EKG, măsurarea tensiunii arteriale, pulsoximetrie, fonocardiogramă, greutate, temperatură, indice gleznă braț, test de mers 6 minute, dar și interpretarea în timp real a rezultatelor acestora. Cele mai importante trei măsurători pe care le generează automat tableta sunt măsurarea tensiunii arteriale, efectuarea EKG cu 12 canale, măsurarea saturației de oxigen, măsurarea indicelui gleznă – braț. Indicele gleznă-braț (ABI) este o metodă simplă, noninvazivă și ieftină, utilizată în diagnosticul bolii arteriale periferice (PAD) și poate identifica persoanele cu risc de boli cardiovasculare.

Folosind tableta MESI mTABLET, medicul poate crea profile pentru fiecare pacient, iar adăugarea valorilor măsurătorilor se face automat, pe măsură ce sunt efectuate. Doctorul are astfel posibilitatea să vadă istoricul pacientului, să trimită aceste date către alți medici sau utilizatori pentru o a doua opinie și poate trimite pacienților rezultatele pe email.

Totodată, sistemul MESI mTABLET este gândit ca un sistem de telemedicină prin care se pot pune diagnostice și se poate face monitorizare de la distanță. În concluzie, sistemul poate fi util mai ales în contextual pandemiei de Coronavirus.

 

 

DESPRE LIAMED

Sistemul inteligent MESI a fost adus în premieră în România de către compania LIAMED. De 21 de ani pe piața de aparatură medicală din România, LIAMED s-a dovedit un partener de încredere pentru Spitale, Clinici, Policlinici, Cabinete Medicale Individuale, lucru reflectat în zâmbetul celor peste 15.000 de clienți mulțumiți de pe întreg teritoriul României.

LIAMED este o companie specializată în distribuție de aparatură medicală, instalare, service, instruire și educație medicală, prin prezentarea către medicii interesați a celor mai noi tehnologii în showroom-ul companiei. Din portofoliul LIAMED fac parte produse destinate majorității specialităților medicale: Ultrasonografie, Neurofiziologie, Cardiologie, Chirurgie, Sterilizare, ATI, ORL, Fizioterapie, Endoscopie flexibilă, Spirometrie, Mobilier Medical, Monitoare medicale, Dispozitive medicale, Consumabile, Printere și PRP. Cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, specialiștii LIAMED lucrează în fiecare zi cu gândul la excelență și la misiunea pe care și-au asumat-o: să sprijine creşterea calităţii actului medical, prin asigurare de dispozitive medicale şi servicii conexe cât mai complete şi de calitate, accesibile personalului medical. Mai multe detalii despre LIAMED găsiți pe www.liamed.ro.

Mai multe detalii despre MESI și produsele inovative aduse de LIAMED în România obțineți de la product managerul LIAMED, Florin Negru – 0753105226 sau florin.negru@liamed.ro.