Persoanele diagnosticate cu hemofilie trebuie sa evite eforturile fizice, traumatismele, sporturile, contactul cu obiecte contondente. Acesta trebuie sa atentioneze medicul la care ajunge pentru diverse probleme, in special pentru interventii terapeutice invazive (stomatologie, operatii etc.) O dieta care sa nu genereze exces ponderal este, de asemenea utila pentru pacientul hemofilic deoarece astfel scade riscul de suprasolicitare a articulatiilor și în consecinta riscul de sangerare intra-articulara. Exercitiile fizice sunt si ele utile, doar ca trebuie facute sub supravegherea unui kinetatoterapeut deoarece nu orice exercitii fizice sunt recomandate pacientului cu hemofilie.

Conform unui studiu din 2010 al Asociatiei Pediatrice Canadiene, copiii ce se implica in activitati fizice sub supraveghere, in cadrul taberelor special amenajate pentru persoanele hemofilice, inregistreaza mai putin episoade de sangerare comparativ cu copiii bolnavi sedentari.

“Mai multa putere musculara in jurul articulatiilor afectate poate ajuta la protejarea acestora de hemartroze, la cresterea stabilitatii incheieturii si la reducerea riscului de accidentare. Imbunatatirea puterii musculare periarticulare prin terapia fizica profilactica reduce frecventa hemoragiiilor.”