Category: Partenerii Platformei

PARTENERII COMUNITĂŢII "HEMOFILIE.RO"

NOUTĂŢI DE LA PARTENERII HEMOFILIE.RO

Pentru o viață lungă și sănătoasă, prevenția este cheia

Prin Caravana de testări medicale gratuite ”Nu am făcut destul”, inițiată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), organizatorii trag un semnal de alarmă autorităților, facilitând accesul locuitorilor din mediul rural la servicii medicale și diagnostic, cu atât  mai necesare în această perioadă dificilă

Read More

Recuperarea post Covid19 este esențială

Lupta cu pandemia de COVID-19 nu se oprește după ce pacienții scapă de infecție. În cele mai multe cazuri, efectele bolii se resimt și la câteva luni după vindecare, iar recuperarea post-covid este esențială.

Read More

Comunitatea Hemofilie.ro se întâlnește pe 3 noiembrie pentru a afla cum gestionăm durerea și implicațiile sale psihologice

Întâlnirea reunește specialiști implicați în gestionarea hemofilie dar și reprezentanți ai pacienților care ne vor povesti experiențele personale în gestionarea durerii și este organizată de Asociația Română de Hemofilie și platforma Hemofilie.ro, cu susținerea Centrului European de tratament al hemofiliei ”Cristian Șerban” din Buziaș.

Read More

De ce să folosim dispozitivele cu radiații UV-C în lupta cu COVID19

Masca și dezinfectantul sunt insuficiente în lupta împotriva SARS-CoV-2, astfel că este indicat să apelăm la metode suplimentare de protecție. Dezinfecția cât mai frecventă a spațiilor în care ne desfășurăm activitatea poate fi o soluție eficientă pentru a elimina pericolul răspândirii virusului.

Read More

Provident și Rețeaua de Sănătate Regina Maria continuă parteneriatul pentru lupta împotriva cancerului de sân

Cancerul de sân este cel mai răspândit tip de tumoră în rândul româncelor, iar conform unui raport Globocan (Global Cancer Observatory), în 2020 numărul de cazuri noi a crescut cu peste 30% față de 2019, depășind 12.000 de pacienți. Aproape 4 din 10 femei care au fost diagnosticate anul trecut au pierdut lupta cu boala, deși acest tip de cancer poate fi vindecat, dacă este depistat din timp.

Read More
Loading