Category: Stiri

Cum evaluăm leziunile cerebrale în urma unui AVC?

Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, fiind a doua cauză de mortalitate și una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate, la nivel global.

Cum gestionez durerea și implicațiile sale psihologice dacă am hemofilie?

”Pentru pacienții hemofilici durerea este o problemă pe tot parcusul vieții”, a declarat Daniel Andrei, Președintele Asociației Române de Hemofilie – ARH, în deschiderea întâlnirii Ora Pacientului cu Hemofilie organizată la începutul lunii noiembrie de platforma www.Hemofilie.ro și ARH.

Pentru o viață lungă și sănătoasă, prevenția este cheia

Prin Caravana de testări medicale gratuite ”Nu am făcut destul”, inițiată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), organizatorii trag un semnal de alarmă autorităților, facilitând accesul locuitorilor din mediul rural la servicii medicale și diagnostic, cu atât  mai necesare în această perioadă dificilă

Regina Maria lansează o campanie de conștientizare a riscului apariției afecțiunilor oncologice

Un număr mare de cancere au ramas nediagnosticate sau netratate, deoarece pacienții au amânat investigațiile de screening, iar medicii oncologi au fost nevoiți să pună în balanță riscul amânării tratamentelor pentru cancer față de riscul de expunere la SARS-CoV-2 și vulnerabilitatea crescută a acestor pacienți cu imunitatea compromisă, de a face forme severe de boală.

Recuperarea post Covid19 este esențială

Lupta cu pandemia de COVID-19 nu se oprește după ce pacienții scapă de infecție. În cele mai multe cazuri, efectele bolii se resimt și la câteva luni după vindecare, iar recuperarea post-covid este esențială.

Școala de Fiziokinetoterapie începe pe 8 noiembrie 2021

Centrul European de Tratament al Hemofiliei Buziaș împreună cu Asociația Română de Hemofilie vă invită la ȘCOALA DE FIZIOKINETOTERAPIE, ce se va desfășura în zilele de luni, 8.11.2021 și miercuri, 10.11.2021 începând cu ora 18.00, online pe platforma Zoom.

Quiz: particularități în manifestarea hemofiliei dobândite

Diagnosticul hemofiliei dobândite poate fi unul dificil de stabilit în condițiile în care această afecțiune este una rară, dar și pentru că, în majoritatea situaților, pacientul nu are persoane în familie care să fi suferit de această afecțiune ori să se fi confruntat cu episoade de sângerare, episoade frecvente în cazul celor diagnosticați cu hemofilie congenitală.

Loading