Tratamentul pe tot parcursul vieții este necesar pentru persoanele cu hemofilie A pentru a înlocui factorul de coagulare lipsă din sângele lor. Hemofilia este o boală complexă care necesită îngrijiri de la furnizorii medicali cu experiență în tratarea acesteia.

În mod ideal, persoanele cu hemofilie A ar trebui să găsească un centru de îngrijire și tratament complet pentru hemofilie. Un centru de tratament pentru hemofilie este un tip de „casă medicală”, unde pacienții pot consulta toate tipurile diferite de profesioniști medicali de care ar putea avea nevoie, într-un singur loc.

Prin urmare, centrele de tratament pentru hemofilie pot aborda toate problemele medicale, fizice și psihologice asociate cu hemofilia într-o singură locație centralizată, în loc să solicite pacienților să se deplaseze în mai multe clinici diferite.

Persoanele cu hemofilie pot avea nevoie de hematologi precum și de alți medici specialiști, asistenți medicali, asistenți sociali, kinetoterapeuți, psihiatri sau psihologi, dieticieni.

Statele Unite ale Americii sunt un exemplu de astfel de practică, acolo pacienții pot găsi astfel de centre de tratament pentru hemofilie (Centers for Disease Control and Prevention) în apropierea lor, folosind pagina de căutare de pe site-ul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

 

Înlocuirea factorilor de coagulare este baza tratamentului cu hemofilie

Simptomele hemofiliei – sângerare și vânătăi – sunt cauzate de un nivel scăzut de factori de coagulare în sânge. Prin urmare, persoanele cu hemofilie trebuie să înlocuiască acești factori, astfel încât sângele lor să poată coagula în mod corespunzător.

Cele două tipuri de înlocuire a factorilor de coagulare sunt concentratele de factor derivate din plasmă și concentratele de factor recombinant. Ambele tratamente sunt administrate prin injecție sub piele sau direct în venă. Oamenii pot primi aceste tratamente pentru sângerări care au apărut deja sau pentru a preveni sângerări viitoare.

Continuarea articolului, aici.