Asociația Română de Hemofilie participă la TIMOTION 2020 cu proiectul Școala de hemofilie – Astăzi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună! TIMOTION – Timișoara se mișcă! ediția a VI-a are loc în perioada 3–11 octombrie.

Asociația Română de Hemofilie isi propune ca prin acest proiect sa achizitioneze si sa doneze Centrului Medical Cristian Serban din Buzias un aparat pentru vizualizarea venelor – VIVO 500. De asemenea, reprezentantii asociatiei isi doresc ca prin sustinerea financiara obtinuta prin proiectul adresat TIMOTION 2020 sa achizitioneze, ambaleze si sa distribuie echipamente care sa faca obiectul unui KIT DE UZ PERSONAL necesar bolnavilor cu hemofilie.

Întrucât mulți pacienți, de la copii, tineri și adulți, întâmpină dificultăți mari în abordul venos, când realizarea de analize medicale și  efectuarea tratamentului permanent devine un stil de viață si nu unul confortabil cu care trebuie să ne obișnuim ca pacienți. Vizualizatorul de vene este un echipament inovator de înaltă tehnologie pentru puncția venoasă care, nu numai că ajută personalul medical la dificultățile întâmpinate la efectuarea tratamentului vital sau analize medicale, dar îi și asistă la evaluarea mai complexă a stării vasculare, precum evaluarea elasticității vaselor de sânge, observarea congestiei hemoragice subcutanată, evaluarea adâncimii venelor pentru alegerea unui unghi de puncție venoasă potrivit.

 

KITUL DE UZ PERSONAL pentru persoanele cu hemofilie

În cadrul școlilor de hemofilie anterioare contextului epidemiologic prezent si la care participau multe persoane cu hemofilie discutam și învățam de la medici specialisti și dedicați despre tratamentul hemofiliei; managementul bolii și asistenta fizio-kinetoterapeutica a bolnavului cu hemofilie, despre interventiile ortopedice invasive și rolul lor.

De aceea, conform tuturor sesiunilor educaționale am învățat cât este de important să avem grijă incheieturile noastre noastre și dorim să ne îndreptăm atenția asupra unui KIT DE UZ PERSONAL necesar și util fiecărei persoane cu hemofile din țara noastră.

 

Beneficii

  • Transportul medicamentelor in conditii de temperatura optima prin utilizarea unei gentute frigorifice dotata cu inlocuitoare de gheata;
  • Posibilitatea de a intervenii in caz de urgenta cu ajutorul unei fasa elastice sau a unei pungi de gheata instant;
  • Facilitarea procesului de autoinjectare prin existenta unui garou personal;
  • Intretinerea musculaturii necesare protejarii articulatiilor de sangerari cu ajutorul unei benzi elastice ca parte a echepamentelor din acest kit.

Aleargă pentru noi astfel incat astazi sa putem visa sa alergam impreuna maine, constienti fiind de importanta solidaritatii, a unei sanse si incurajari care va veni din fiecare kilometru parcurs pentru ca acest proiect sa prinda viata. Cu sprijinul acestei miscari extraordinare si a oportunitatii de a strange resurse financiare prin ceea ce inseamna TIMOTION, putem spune ca ne ajutati de doua ori, in primul rand sa ne punem la randul  nostru comunitatea in miscare si in al doilea rand, mobilizarea membrilor, sustinatorilor si a sponsorilor deja existenti la alte proiecte sa fie inspirati si sa devina parte a acestui proiect”, declară Daniel Andrei, președintele Asociației Române de Hemofilie.